Career

På Swede Ship söker vi regelbundet efter nya kollegor till våra tre varv på Djupvik/Tjörn, i Göteborg samt Hunnebostrand.

Swede Ship Marine AB står inför en spännande utveckling, och därför söker vi nya medarbetare. Vi erbjuder nu en spännande roll i ett av få kvarvarande Svenska nybyggnadsvarv, där vi genom branschens mest krävande kunder och där våra produktionsserier ständigt måste utvecklas för att ligga i framkant.

Till vårt varv på Tjörn söker vi nu en Chef/Arbetsledare

I tjänsten som arbetsledare har du fullt arbetsmiljö- och personalansvar för dina medarbetare. Du leder, planerar och tidssätter det dagliga arbetet och ansvarar för att din avdelning har hög leverans- och kvalitetsnivå.

Du ska arbeta för att verksamheten leds och styrs i nära samarbete med personal, närmaste chef och i överensstämmelse med lagar, avtal och Swedeships policy så att kundens förväntningar om kvalitet och leverans uppfylls. I arbetsledarrollen ingår vid tillfällen även att hyra in och leda inhyrd personal.

Det är också viktigt att du aktivt arbetar med lönsamhets- och kvalitetsförbättringar och att du har god förmåga att entusiasmera dina medarbetare och är bra på att utveckla och förbättra verksamheten.

Som arbetsledare kommer du att ha tydligt mätbara krav på dig som exempelvis:
– Att du genomför medarbetarsamtal och lönesamtal enligt plan.
– Att du genomför och håller den tidsplanering som är kopplad till projekten.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har erfarenhet av brett, självständigt och professionellt arbete som arbetsledare i någon form. Du besitter även goda kunskaper i beredning och planering samt ritningsläsning. Det är meriterande om du har kunskaper inom marin byggnation.

Som person är du handlingskraftig, mångsidig och har god moralisk kompass. Du har lätt för att se helheten i verksamheten och att skapa engagemang och delaktighet bland dina medarbetare. Arbetet innehåller mycket problemlösning och samarbete med många olika människor och kompetenser vilket ställer krav på en god samarbetsförmåga och gott ledarskap då flera projekt pågår samtidigt. Din sociala förmåga är stor. Du är öppen, lyhörd och tydlig. Du är drivande och kommunikativ och trivs med att jobba i ett högt tempo med utmanande arbetsuppgifter.

 

För att bli framgångsrik i denna roll är det viktigt att du är strukturerad och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du noggrann, driven och prestigelös. Du är van vid ett självständigt arbetssätt men trivs även med att vara stöd och bollplank till chefer och medarbetare. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen.

Körkort B ett krav.

Vårt erbjudande.

Vi erbjuder en spännande roll i ett av få kvarvarande Svenska nybyggnadsvarv, där vi genom branschens mest krävande kunder och våra produktionsserier ständigt måste utvecklas för att ligga i framkant.

 

Ansökan och övrig information.

Om dina kvalifikationer stämmer överens med beskrivningen ovan, välkomnar vi din ansökan. Ansökan bestående av ett personligt brev och ditt CV mailar du till personal@swedeship.se

 

För ytterligare information kontakta Produktionschef: Peter Abrahamsson Tel 0304 67 95 18

Till vårt varv på Tjörn söker vi en Konstruktör/Projektör.

Konstruktör / Projektör

Är du en skicklig konstruktör och som trivs i rollen som projektör? Vill du vara en del av vår relativt lilla organisation? Nu finns den möjligheten till just detta på Swede Ship Marine AB. Swede Ship Marine AB ligger i Djupvik på Tjörn och har gjort det sen det grundades 1894 och har på så sätt en lång erfarenhet som båtbyggnadsvarv.

Som konstruktör/projektör kommer du ingå i ett team på cirka 6-8 personer som ansvarar för projektering, konstruktion och projektledning av de fartygsprojekt som vi hanterar. Arbetsuppgifterna förväntas vara växlande och med ett brett spann. De kommer att bestå i att medverka till projektering av möjliga projekt innan anbud, konstruktion och projektledning.

Arbetet innebär att du har kontakter med konsulter som hjälper till med ritningar och beräkningar, samt underleverantörer, myndigheter och kunder.

Du bör vara ingenjörsutbildad med konstruktionserfarenhet från skrov, rör- och maskin, utrustning eller el. Om du har erfarenhet från antingen projektering av fartyg eller projektledning inom den marina branschen är det meriterande.

Dina personliga egenskaper är av högsta vikt för tjänsten. Du ska vara driven och engagerad och ska trivas i en tempostyrd arbetsmiljö där flexibilitet och snabbhet kan bli avgörande. Som person ska du även trivas med att arbeta tillsammans med andra i grupp likväl som att jobba självständigt med dina uppdrag. Du kommunicerar ledigt i både svenska som engelska i både tal och skrift. Vi lägger även stor vikt vid ett positivt förhållningssätt. Arbetet kan även innebära samordning vilket gör att förmågan att leda, ta beslut och ett noggrant arbetssätt är viktiga egenskaper.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en spännande roll på ett ledande Svenskt nybyggnadsvarv där vi genom branschens mest krävande kunder och våra små produktionsserier ständigt utvecklas för att ligga i framkant.

När de andra slutar börjar vår kvalitet.

Tillträde
Snarast.

Ansökan och övrig information
Ansökan bestående av ett personligt brev och ditt CV mailar du till personal@swedeship.se

För ytterligare information kontakta teknisk chef Björn Henriksson på telefon 0709-59 01 01.

Elektriker

Du kommer ingå i vårt nybyggnads- och reparentteam där arbetsuppgifterna i huvudsak kommer bestå av planering, montering, kabelförläggning, inkoppling, driftsättning, avprovning och felsökning av installationer.

Kompetenskrav
Önskvärt är att du är utbildad elektriker. Har du erfarenhet av marina elinstallationer och ritningsläsning är det meriterande. Då arbetet huvudsakligen utförs i grupp och ofta i trånga utrymmen är personliga egenskaper som samarbetsförmåga, stresstålighet och noggrannhet helt avgörande. Du trivs när du får utveckla nya lösningar baserat på tidigare erfarenheter och du tycker om att jobba med flera projekt samtidigt. Körkort B ett krav.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en spännande roll i ett av få kvarvarande Svenska nybyggnadsvarv, där vi genom branschens mest krävande kunder och våra små produktionsserier ständigt måste utvecklas för att ligga i framkant.

Ansökan och övrig information
Om dina kvalifikationer stämmer överens med beskrivningen ovan, välkomnar vi din ansökan.
Ansökan bestående av ett personligt brev och ditt CV mailar du till personal@swedeship.se

För ytterligare information kontakta
Produktionschef: Peter Abrahamsson 0304 67 95 18
Hr-ansvarig: Martina Lundqvist 0304-679503

Utrustare/Montör med TIG-vana (Djupvik/Tjörn)

I arbetet som utrustare/montör på Swede Ship Marine AB har du i huvudsak uppgiften att montera och på andra sätt tillverka fartygsutrustning vid nybyggnation och reparationsobjekt. Utrustaren är en nyckelroll där det förväntas såväl bred hantverkskunskap som förmågan att kunna överblicka och förutse hur utrustning skall placeras för att nå ett önskat slutresultat.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är hantverkare, du har sannolikt erfarenhet från något av följande yrken: snickare, montör, svetsare eller liknande. Det är en merit om du besitter kunskaper i ritningsläsning, svetsning TIG/MIG och bockmaskiner. Då arbetet huvudsakligen utförs i grupp och ofta i trånga utrymmen är personliga egenskaper som samarbetsförmåga, stresstålighet och noggrannhet helt avgörande. Du är en problemlösare och trivs bäst när du får utveckla tidigare lösningar baserat på nyvunna erfarenheter och du tycker om att jobba med flera projekt samtidigt. Körkort B ett krav.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en spännande roll i ett av få kvarvarande Svenska nybyggnadsvarv, där vi genom branschens mest krävande kunder och våra små produktionsserier ständigt måste utvecklas för att ligga i framkant.

Ansökan och övrig information
Om dina kvalifikationer stämmer överens med beskrivningen ovan, välkomnar vi din ansökan.
Ansökan bestående av ett personligt brev och ditt CV mailar du: personal@swedeship.se

För ytterligare information kontakta:
Produktionschef: Peter Abrahamsson 0304-67 95 18
Hr-ansvarig: Martina Lundqvist 0304-67 95 03

Inredningssnickare

Vi söker nu en inredningssnickare till vårt varv i Djupvik på Tjörn. Som inredningssnickare på Swede Ship Marine kommer du att ingå i en grupp med flera erfarna snickare.  Du kommer i huvudsak att delta i att inreda båtar i nybyggnation som är byggda från grunden här på varvet.  Arbetet utförs från beredningar med ritningsunderlag men vi ser gärna att du har egna erfarenheter av inredningssnickeri i båtar. Att arbeta självständigt genom aktivt ta ansvar utifrån givna befogenheter värdesätts och kommer ge dig utrymme att utvecklas.

Arbetet utförs huvudsakligen i grupp och ibland i trånga utrymmen och där är personliga egenskaper som samarbetsförmåga, stresstålighet och noggrannhet helt avgörande. Du trivs när du får utveckla nya lösningar baserat på tidigare erfarenheter och du tycker om att jobba med flera projekt samtidigt. Du har en hög kvalitetsnivå och en given leveransförståelse. Kunskap i engelska och även körkort B är krav.

Ansökan och övrig information
Om dina kvalifikationer stämmer överens med beskrivningen ovan, välkomnar vi din ansökan. Ansökan bestående av ett personligt brev och ditt CV mailar du: personal@swedeship.se

För ytterligare information kontakta:
Produktionschef: Peter Abrahamsson 0304-67 95 18
Hr-ansvarig:  Martina Lundqvist 0304-67 95 03