Career

På Swede Ship söker vi regelbundet efter nya kollegor till våra tre varv på Djupvik/Tjörn, i Göteborg samt Hunnebostrand.

Swede Ship är en anrik varvskoncern som konstruerar, tillverkar och underhåller avancerade kommersiella fartyg i aluminium och komposit upp till ca 30 meters längd. Vi har tre skeppsvarv på västkusten, Göteborg, Tjörn och Hunnebostrand. Våra kunder är krävande såsom försvaret, sjöräddning, polis och privata redare. Vår verksamhet är även i absolut framkant gällande den pågående mobila elektriska revolutionen och vi utvecklar och bygger även batteridrivna färjor med induktionsladdning.

Företaget har en mycket bred kompetens i huset. Vi har en egen konstruktionsavdelning och vår produktion omfattar skrovtillverkning i aluminium och komposit, snickeriavdelning, elavdelning, utrustnings- samt en rör- och maskinavdelning. Många i vår verksamhet har jobbat hos oss länge och den höga kvaliteten i våra fartyg är välkänd i branschen.

De går alltid att skicka in en spontanansökan till personal@swedeship.se

Elkonstruktör till vårt varv på Tjörn

Elkonstruktör

Du kommer ingå i en konstruktionsgrupp som arbetar med både nybyggnadsprojekt och reparationsuppdrag av båtar och yrkestrafik i storlek från 8-40 meter. Arbetsuppgifter består i huvudsak av att ta fram kompletta ritningsunderlag samt produktionsunderlag för varvets elektriker, redare och klassningssällskap. Du är delaktig under projekten tillsammans med övriga konstruktörer, agerar beställare under byggfasen och du deltar vid avprovning och överlämning till kund vid leverans.

Kompetenskrav

Vi söker dig som är elingenjör eller motsvarande med erfarenhet av elkonstruktion i CAD och med marin erfarenhet, har du erfarenhet från ELPROCAD är det meriterande. Som person krävs att du är noggrann, stresstålig och kreativ genom att du kan utveckla lösningar baserat på erfarenhet. Du drivs av att hitta nya och bättre lösningar och att arbeta med flera projekt samtidigt. Du behärskar engelska i tal och skrift.

Ansökan och övrig information

Om dina kvalifikationer stämmer överens med beskrivningen ovan, välkomnar vi din ansökan. Ansökan bestående av ett personligt brev och ditt CV mailar du till personal@swedeship.se

För ytterligare information kontakta:

Peter Hellström Tel: 0304 67 95 12 eller HR Martina Lundqvist Tel: 0304 67 95 03

Aluminiumsvetsare & Fartygsplåtslagare till vårt varv på Tjörn

Arbetsuppgifter som Aluminiumsvetsare

Du kommer att som svetsare arbeta efter såväl ritning, fotodokumentation samt egna erfarenheter med skrovbyggnation- och reparation, samt montering av fartygsdetaljer både vid nybyggnation samt reparationsobjekt. Arbetet innehåller utöver svetsning i främst aluminium även arbete i andra material.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har vana i att svetsa med MAG och TIG i aluminium och innehar aktuella licenser är önskvärt och meriterande. Arbetet utförs huvudsakligen i grupp och ibland i trånga utrymmen och där är personliga egenskaper som samarbetsförmåga, stresstålighet och noggrannhet helt avgörande. Du trivs när du får utveckla nya lösningar baserat på tidigare erfarenheter och du tycker om att jobba med flera projekt samtidigt. Kunskap i engelska och även körkort B ett krav.

Arbetsuppgifter som Fartygsplåtslagare

Du kommer att som plåtslagare arbeta efter såväl ritning, fotodokumentation samt egna erfarenheter med skrovbyggnation- och reparation, samt montering av fartygsdetaljer både vid nybyggnation samt reparationsobjekt. Arbetet innehåller utöver plåtslageri i främst aluminium även arbete i andra material samt tillhörande slipning och kapning.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har vana i att arbeta med plåtslageri i aluminium. Arbetet utförs huvudsakligen i grupp och ibland i trånga utrymmen och där är personliga egenskaper som samarbetsförmåga, stresstålighet och noggrannhet helt avgörande. Du trivs när du får utveckla nya lösningar baserat på tidigare erfarenheter och du tycker om att jobba med flera projekt samtidigt. Kunskap i engelska och även körkort B ett krav.
Då arbetets natur är flexibelt, är det meriterande om du har kunskap eller vana i att svetsa med MAG och TIG i aluminium samt allmän vetskap om båtar eller fartyg.

Ansökan och övrig information

Om dina kvalifikationer stämmer överens med beskrivningen ovan, välkomnar vi din ansökan bestående av ett personligt brev och ditt CV mailar du till personal@swedeship.se

För ytterligare information kontakta:

Martina Lundqvist 0304-679503

 

Vikarierande Inköpare till vårt varv på Tjörn

Tjänsten som inköpare ingår i logistikteamet som består av sex personer. Arbetsuppgifterna består främst av inköp av material och utrustning till nyproduktion, reparentavdelning och eftermarknad.

Kompetenskrav

Som inköpare hos oss är det viktigt att du har en god prioriteringsförmåga och är van vid att arbeta både självständigt och i grupp, stundvis i högt tempo. Tjänsten innebär mycket kontakt med leverantörer, såväl svenska som utländska. Vi ser det som en merit om du arbetat i affärssystemet Pyramid, där du kommer att göra stora delar av inköpen, men viktigast är att du har erfarenhet av arbete med sedvanliga inköpssystem. Vi tror att du är snabblärd, nyfiken och med intresse för teknik.

Tillträde till tjänsten sker efter överenskommelse. Vikariatet kommer att vara i 6-8 månader men företaget är inne i en expansiv fas och det finns goda möjligheter till fortsatt arbete inom koncernen när vikariatet är över.

Körkort minimum klass B samt svenska och engelska i tal och skrift är ett krav

Ansökan och övrig information

Ansökan bestående av ett personligt brev och ditt CV mailar du till personal@swedeship.se

Vi behandlar alla ansökningar vartefter de kommer in så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag – vänta därför inte med att söka jobbet!

Hans Axelsson inköpsansvarig     0304-679527

Martina Lundqvist HR-ansvarig   0304-679503

Produktionsledare och Projektledare till vårt varv i Hunnebostrand

Produktionsledare

I arbetet som produktionsledare för nybyggnadsavdelningen på Swede Ship Composite AB har du i huvudsak ansvaret för tillverkningen av båtarna som byggs i Hunnebostrand. Materialet som båtarna byggs i är komposit. Tjänsten innebär arbetsledning, beredning av arbeten utifrån underlag från konstruktion, specifikationer och erfarenhet från tidigare projekt som t.ex. fotodokumentation.

Produktionsledare inom nybyggnad har en nyckelroll där det förväntas såväl bred allmän hantverkskunskap som förmågan att ligga steget före genom en god beredning. Här gäller att kunna överblicka och förutse vad som skall genomföras för att nå ett önskat slutresultat.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har erfarenhet av arbetsledning. Du har även goda kunskaper i beredning och planering samt ritningsläsning. Allmänna kunskaper efterfrågas inom plasttillverkning och mekanisk bearbetning samt snickeri.

Personliga egenskaper som samarbetsförmåga, stresstålighet och noggrannhet är helt avgörande. Du är en problemlösare men trivs bäst när du får ligga steget före genom beredningen av arbetena då flera projekt pågår samtidigt. I arbetsledarrollen ingår även att hyra in och leda inhyrd personal. Körkort B ett krav. Det är meriterande om du har kunskaper inom marin byggnation.

Projektledare

Kompetenskrav

Vi söker dig som är eller varit verksam som t.ex delprojektledare, arbetsledare eller arbetat med teknisk försäljning. Som projektledare på Swede Ship Composite blir du nyckelpersonen i projektet och du säkerställer utförande och slutförande. Du kommer sköta kommunikationen och planeringen tillsammans med kunden. I dina arbetsuppgifter ingår kalkylering, planering och ledning av projekt, inköp av material och produkter samt ansvar för ekonomi och uppföljning. En viktig del är att bidra till att utveckla processer och arbetssätt inom företaget samt att säkerställa dokumentation kring företagets projekt.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med liknande uppgifter inom den marina sektorn och framförallt i komposit. Personliga egenskaper som samarbetsförmåga, stresstålighet och noggrannhet är helt avgörande. Körkort B ett krav.

Ansökan och övrig information

Ansökan bestående av ett personligt brev och ditt CV mailar du till personal@swedeship.se Vi behandlar alla ansökningar vartefter de kommer in så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag – vänta därför inte med att söka jobbet!

För ytterligare information, kontakta HR ansvarig Martina Lundqvist, Tel 0304-679503

Lokalvårdare till vårt varv på Tjörn

Vi söker nu två medarbetare som brinner för att göra ett gediget arbete och som vill skapa en positiv atmosfär i våra anrika varvslokaler. Vi vill ha långsiktiga relationer där vi bygger upp en fin gemenskap där vi kan hjälpa varandra.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att tillsammans med din kollega se till att varvets kontor, personalrum, sanitetsutrymmen och andra allmänna utrymmen hålls rena. Du arbetar med allt från maskinell rengöring, golvvård och textilvård till storstädning, städning av båtar och flyttstädning. I de flesta fall jobbar du dagtid med start tidig morgon. Andra arbetstider kan förekomma om det behövs i verksamheten. Du kommer i huvudsak att arbeta med lokalvård, men det kommer även finnas behov av att kunna stärka upp på de olika avdelningarna på varvet. Exempel: vår logistik-avdelning kan behöva hjälp med att hämta och lämna gods, samt uppackning och registrering av inkommande lagerprodukter.

Meriterande är det om du hanterar Word och Excel obehindrat, då det även kan finnas behov att lättare administrativt arbete. Vi får ofta besök till varvet och vår administrationsavdelning kan behöva hjälp med att förbereda detta.

Om dig

Vi söker dig som har ett serviceinriktat förhållningssätt och kan ta egna initiativ inom ramen för ditt arbete. Som person är du lojal och drivs av att känna att du gör ett bra jobb. Eftersom du även kommer arbeta i grupp är det viktigt att du är bra på att samarbeta. Du har minst ett års erfarenhet av lokalvård, gärna i offentlig miljö, vidare ser vi att du har goda kunskaper inom yrket. För att klara arbetet behöver du ha en god fysik. Du kommunicerar och läser svenska obehindrat och det är bra om du också har baskunskaper i engelska.

Din ansökan med CV och personligt brev skickar du till personal@swedeship.se

Kontaktperson:

HR Martina Lundqvist tele. 0304-679503 mail. martina.lundqvist@swedeship.se

Omfattning:

2 st 50 % tjänster tillsvidare

Tillträde efter överenskommelse.

Rör- och maskin mekaniker till vårt varv i Hunnebostrand

Vi söker nu en driven rör- och maskinmekaniker till vårt varv i Hunnebostrand. Som mekaniker på Swede Ship Composite AB kommer du att ingå i en grupp med flera erfarna kollegor.  Du kommer i huvudsak att delta i att bygga/tillverka och installera olika komplexa system i våra fartyg i nybyggnation som är byggda från grunden här på varvet. Det innebär allt från vatten, bränsle och hydrauliksystem till installationer av huvudmotorer, vattenjetar m.m.

Arbetet utförs från beredningar med ritningsunderlag men vi ser gärna att du har egna erfarenheter av installationer i fartyg/båtar. Självständigt arbete och aktivt ansvarstagande utifrån givna befogenheter värdesätts och kommer ge dig utrymme att utvecklas.

Arbetet utförs huvudsakligen i grupp och ibland i trånga utrymmen och där är personliga egenskaper som samarbetsförmåga, stresstålighet och noggrannhet helt avgörande. Du trivs när du får utveckla nya lösningar baserat på tidigare erfarenheter och du tycker om att jobba med flera projekt samtidigt. Du har en hög kvalitetsnivå och en given leveransförståelse. Båtarna som byggs på varvet är i komposit så kunskap eller erfarenhet av plastbåtsindustrin är meriterande.

Kunskap i svenska och engelska samt körkort B är krav.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en spännande roll i ett av få kvarvarande svenska nybyggnadsvarv, där vi genom branschens mest krävande kunder och våra små produktionsserier ständigt måste utvecklas för att ligga i framkant.

Ansökan och övrig information
Om dina kvalifikationer stämmer överens med beskrivningen ovan, välkomnar vi din ansökan
bestående av ett personligt brev och ditt CV till personal@swedeship.se

För ytterligare information kontakta:

 

HR-ansvarig:  Martina Lundqvist   0304-67 95 03

Load More Posts