Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att ansvara för all produktion vid vårt varv på Tjörn. Du leder produktionen mot ställda projektmål och säkerställer effektivast möjliga produktion. Du coachar och leder medarbetarna inom avdelningen, ansvarar för produktions- och resursplanering samt att säkerställa att produkterna blir tillverkade i enlighet med kundernas specifika krav. Du ansvarar för att ständigt förbättra verksamheten inom avdelningen, då det är avgörande att företaget har en fortsatt utveckling av en kostnadseffektiv och kvalitativ produktion. Produktionsavdelningen utgörs idag av ca 50 medarbetare som rapporterar direkt och indirekt till dig. Du rapporterar till Chief Operating Officer och ingår i ledningsgruppen för varvet.

Erfarenhet/kravprofil

Du jobbar i dag i tillverkande industri, gärna i en internationell miljö, och har flera års erfarenhet av att leda och utveckla produktion. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet från båt-/varvsindustrin. Du bör ha gedigen erfarenhet av projektstyrd produktion och produktionsutveckling, samt ha en hög teknisk förståelse.

Du har en akademisk utbildning, civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande. Du pratar/skriver engelska obehindrat.

Personliga egenskaper

Du är en naturlig, tydlig och synlig ledare med en god förmåga att kommunicera i både tal och skrift. Du är resultatorienterad och motiverar dina medarbetare till att nå sina mål och vilja att utvecklas vidare. Du stimuleras av utmaningar och fokus, men förstår också vikten av att reflektera och skapa en helhetsbild. Du trivs med att planera, prioritera och följa upp för att säkerställa ett bra resultat.

Då vi ofta har ett antal nybyggnadsprojekt igång samtidigt som ett antal underhålls- och reparationsprojekt, krävs att du har förmåga att snabbt skifta fokus vid behov. Du behöver också ha förmåga att skifta mellan strategiska frågor ena stunden och kunna ta konkreta operativa beslut den andra.  Verksamheten är under utveckling och expansion, varför vi värdesätter din förmåga att utöva ledarskap i förändring och skapa tydlighet även i en föränderlig situation.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna COO Mikael Borenholts, 0304–679502 eller HR Martina Lundqvist, 0304-679503.

Om dina kvalifikationer stämmer överens med beskrivningen ovan, välkomnar vi din ansökan. Ansökan bestående av ett personligt brev och ditt CV mailar du till personal@swedeship.se

Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast.